Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samsung werkt aan diabetes-app

Elektronicagigant Samsung gaat samen met WellDoc een app voor diabetes-management aanbieden. Het Amerikaanse WellDoc is aanbieder van een digitaal zelfmanagement-platform voor chronische patiënten.
diabetesFotolia400.jpg

Samsung maakte onlangs bekend de S Health app – de gezondheidsapp die standaard op Samsung smartphones zit – te vernieuwen en opnieuw te lanceren onder de naam Samsung Health, schrijft vaktitel SmartHealth. Met S Health konden gebruikers al informatie bijhouden over hun beweging (stappen, dagelijkse activiteiten) en voeding en fitness-uitdagingen aangaan. Het nieuwe Samsung Health heeft ook nieuwe features, zoals persoonlijke inzichten, een vernieuwde look, en een teleconsult via de Ask an Expert service (nog maar in enkele landen beschikbaar).

BlueStarC
De app die Samsung en WellDoc op de markt brengen heet BlueStarC, en is gebaseerd op het mobiele platform van WellDoc. BlueStarC is een app voor mensen die leven met diabetes, bedoeld als ondersteuning bij lifestyle, volgens Samsung. BlueStarC geeft feedback op door gebruikers ingevoerde data en maakt trends in die data inzichtelijk.

Toegangscode
WellDoc biedt ook diabetes-apps aan die gekoppeld zijn aan glucosemeters. De BlueStar Rx app, met insulinecalculator die ook medicatie voorschrijft, is alleen op recept verkrijgbaar. Om BlueStar Rx te gebruiken hebben Amerikaanse consumenten een toegangscode nodig van hun werknemer, verzekeraar of zorgaanbieder. Hoewel de Samsung-app dus gericht is op de Amerikaanse markt, en vooralsnog niet beschikbaar is in Nederland, wordt het wel gezien als een teken dat telecomgigant Samsung naar de markt voor diabeteszorg kijkt bij productontwikkeling.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.