Santeon-ziekenhuizen sluiten meerjarencontract met drie verzekeraars

De Santeon-ziekenhuizen hebben een driejarig contract afgesloten met de zorgverzekeraars CZ, Menzis en Multizorg over borstkankerzorg. De ziekenhuizen mogen groeien als ze erin slagen om de kwaliteit en de doelmatigheid van zorg te verbeteren.
20170110-Borstkanker Santeon.jpg
Vlnr: Joël Gijzen

Het is voor het eerst in Nederland dat een groep ziekenhuizen samen meerjarenafspraken maken met verschillende zorgverzekeraars. Het initiatief voor de contracten lag bij de Santeon-ziekenhuizen. Dat is een groep van zes grote topklinische ziekenhuizen, verspreid over heel Nederland en goed voor 13 procent van de totale ziekenhuiszorg. Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, aspirant-lid van Santeon, doet nog niet mee aan het contract, waarmee een bedrag van 20 miljoen euro is gemoeid. Overigens is met elke verzekeraar een apart contract afgesproken. Jaarlijks behandelen de ziekenhuizen samen bijna 2000 nieuwe patiënten met borstkanker.

Value based healthcare
Santeon ziet het meerjarencontract

1
418

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.