Santeon-ziekenhuizen sluiten meerjarencontract met drie verzekeraars

De Santeon-ziekenhuizen hebben een driejarig contract afgesloten met de zorgverzekeraars CZ, Menzis en Multizorg over borstkankerzorg. De ziekenhuizen mogen groeien als ze erin slagen om de kwaliteit en de doelmatigheid van zorg te verbeteren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
20170110-Borstkanker Santeon.jpg
Vlnr: Joël Gijzen

Het is voor het eerst in Nederland dat een groep ziekenhuizen samen meerjarenafspraken maken met verschillende zorgverzekeraars. Het initiatief voor de contracten lag bij de Santeon-ziekenhuizen. Dat is een groep van zes grote topklinische ziekenhuizen, verspreid over heel Nederland en goed voor 13 procent van de totale ziekenhuiszorg. Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, aspirant-lid van Santeon, doet nog niet mee aan het contract, waarmee een bedrag van 20 miljoen euro is gemoeid. Overigens is met elke verzekeraar een apart contract afgesproken. Jaarlijks behandelen de ziekenhuizen samen bijna 2000 nieuwe patiënten met borstkanker.

Value based healthcare
Santeon ziet het meerjarencontract

1
507

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. boeiend te zien dat deze marktpartijen, niet de minste, besluiten de marktwerking naar hun hand te zetten. maakt opnieuw wel duidelijk dat de marktpartij waarom het volgens iedereen moet draaien, de patiënt, feitelijk op die markt geen partij is.
    wat gaan onze markttheoretici, en onze mini-ster, nu doen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.