Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schenk: ‘Fusieplan Emergis onvoldoende onderbouwd’

Het fusieplan van Emergis, dat wil samengaan met het veel grotere Parnassia, is volstrekt onvoldoende onderbouwd. Dat citeert dagblad PZC uit een rapport dat bedrijfseconoom Hans Schenk op verzoek van de Ondernemingsraad van Emergis heeft gemaakt.
Schenk: ‘Fusieplan Emergis onvoldoende onderbouwd’

Voorzitter van de ondernemingsraad is Wim van Goch. Hij zegt in de PZC: “Wij hadden forse kritiek op de argumenten. Je moet kosten en baten goed in kaart brengen, financieel en zorginhoudelijk. Dat gebeurt niet. Wel wordt het verhaal ‘fusie’ steeds gunstiger belicht en het alternatief, zelfstandigheid, steeds negatiever. Dit is een visioen, geen onderbouwing.”

Fusies

Schenk is specialist op het gebied van fusies en heeft het fusieplan geanalyseerd. Het fusieplan schetst bij zelfstandig blijven het risico dat onderdelen moeten worden afgestoten. Schenk noteert dat de noodzaak hiertoe niet voldoende onderbouwd wordt. Sluitingen ‘worden eenvoudigweg als gegeven aangenomen’, schrijft hij. Een uitspraak over de Emergis-kliniek Ithaka (’te klein om voldoende kwalitatief personeel te werven’) roept bij hem veel vragen op. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Emergis en Parnassia Bavo Groep willen fuseren

Peter Boerma wordt toezichthouder Emergis

Parnassia Bavo Groep aandeelhouder e-health aanbieder

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.