Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scheper Ziekenhuis stelt operaties uit na brand

Mark van Dorresteijn
Het Scheper Ziekenhuis in Emmen zal in ieder geval vrijdagochtend geen operaties uitvoeren. Ook geldt er een opnamestop. Het bestuur van het ziekenhuis besloot daartoe nadat een korte brand problemen met de koeling van het ziekenhuis had veroorzaakt.
Scheper Ziekenhuis stelt operaties uit na brand

Patiënten met een acuut probleem worden naar andere ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Dat heeft Cees Donkervoort, vice-voorzitter van de raad van bestuur, donderdagavond laten weten.

Patiënten

Op dit moment hoeven er nog geen patiënten overgebracht te worden naar andere ziekenhuizen. In het ziekenhuis is wel licht en stroom. Hoe lang de opnamestop duurt is onduidelijk. Of voor vrijdagmiddag geplande operaties kunnen doorgaan, besluit het ziekenhuis vandaag.

Volgens het ziekenhuis is de zorg voor de patiënten die nu in het ziekenhuis liggen niet in gevaar. Dat zijn er ongeveer 240.

Brand

De brand ontstond aan het eind van de middag in de elektrotechnische installatie. Rond half acht was de brand onder controle. Er worden noodoplossingen getroffen en tests moeten uitwijzen of die voldoende zijn.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Scheper )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.