Schippers: administratie zit artsen in de weg

Minister Schippers wil de administratieve lasten van artsen verlagen. 'Wat ik heel graag wil, is een grote dereguleringsslag. De administratie zit artsen in de weg', aldus de minister van VWS.
Schippers: administratie zit artsen in de weg

Ze geeft aan dat het terugdringen van de bureaucratie een ‘moeilijk traject’ is. Schippers deed haar uitspraak op het congres ‘Samen beslissen in de spreekkamer’ dat Zorgvisie heeft georganiseerd in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie.

Voorhoede van specialisten

De minister wil dat medisch specialisten en patiënten elkaar zien als partner bij de besluitvorming over een behandeling. ‘De samenleving is veranderd. Samen beslissen is meer dan een omgangsvorm. Het betekent beter kijken naar de persoon die tegenover je zit’, aldus Schippers. De voorhoede van specialisten en patiëntvertegenwoordigers maakt zich sterk voor ‘shared decision making’

12
64

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.