Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Schippers: Bestuur NZa mag voorlopig blijven

Mark van Dorresteijn
Gedurende het onderzoek mag het bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gewoon aanblijven. Dat zei minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zondag in het programma WNL op Zondag.
Schippers: Bestuur NZa mag voorlopig blijven

De SP en de PVV drongen bij minister Schippers aan op tijdelijke terugtreden van het bestuur. VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie wilden eerst de resultaten van het onderzoek afwachten. Schippers zag echter geen heil in tijdelijk aftreden van het bestuur. ‘Ik vind het prettig om hoor en wederhoor toe te passen’, aldus de bewindsvrouw in het tv-programma. ‘Ik heb de commissie wel gevraagd een beetje tempo te maken.’

Lees ook

NZa blundert met informatiebeveiliging over interne klokkenluider Arthur Gotlieb, senior medewerker NZa, die waarschuwde voor structurele en grootschalige schendingen van de veiligheid van informatie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. citaten: ‘VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie wilden eerst de resultaten van het onderzoek afwachten’ en ‘Schippers zag echter geen heil in tijdelijk aftreden van het bestuur’
    Deze citaten spreken boekdelen: de vermijdbare dood van klokkenluider Arthur Gotlieb laat hen volstrekt koud! Erger nog: degenen die mede-verantwoordelijk zijn voor zijn vermijdbare dood mogen gewoon doorblijven disfunctioneren. Een ieder met enig geweten zou aftreden.
    Moge gerechtigheid alsnog spoedig geschieden!

  3. Hoezo ‘hoor en wederhoor toepassen’ en ‘een beetje haast maken’? De bewijzen zijn overduidelijk en deze mand rotte appels, Theo Langejan en Mindert Mulder voorop, moet zo snel mogelijk leeg. Langejan durft zelfs te beweren het ‘jammer’ te vinden dat Arthur Gotlieb zich niet bij hem gemeld heeft, een dolk in de rug van iemand die niet meer terug kan praten, een gotspe.
    ‘Creatieve destructie’ heeft Theo Langejan de mond vol van: bestuurders nu eens echt verwijderen uit het systeem en niet in een of ander topbaantje terug promoveren lijkt mij een passende vorm van creatieve destructie voor deze arrogante kwast. Of nee, laat maar, partijgenoten: we doen een plas en alles blijft zoals het was.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.