Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Schippers en Bussemaker terug als minister

Mark van Dorresteijn
Edith Schippers keert terug als minister van VWS. Voormalig staatssecretaris van VWS Jet Bussemaker wordt minister van Onderwijs. Dat blijkt uit de voorlopige verdeling van ministerposten, zo meldt de Telegraaf op basis van bronnen rond de formatie.
Schippers en Bussemaker terug als minister

Schippers kwam op 3 juni 2003 in de Tweede Kamer als lid van de VVD. Zij houdt zich sindsdien bezig met volksgezondheid. Op 14 oktober 2010 werd zij benoemd tot minister van VWS. Dat bleef zij tot 23 april 2012, toen viel het kabinet. Naar grote waarschijnlijkheid mag zij haar werk voortzetten in kabinet Rutte II.

Bussemaker

Bussemaker kreeg bij de formatie van het kabinet-Balkenende IV in februari 2007 de post van staatssecretaris van VWS. Bij de verkiezingen van 2010 stelde Bussemaker zich niet opnieuw verkiesbaar. Op 31 januari 2011 trad zij toe tot het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast is ze rector van de HvA.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VWS )

6 REACTIES

  1. Als je rondom je heen kijkt, dan worden een aantal dingen in een circel versterkt. Als ik me afvraag wie de politici (waar wij voor gestemd hebben) vertegenwoordigen, dan kom ik maar tot een conclusie: Het is duidelijk niet ons, de kiezers! Wie dan wel vraag ik me af ?!?!? Inmiddels word de situatie steeds nijpender. We hebben 2 (of 3) opties. 1) Zelf vernietiging. 2) Revolutie en 3: Zelfvernietiging d.m.v revolutie. Ik kies voor de laatste…

  2. Lees alle reacties
  3. Gelukkig is tot nu toe iedereen van het lekker makkelijk praten hier. Onder haar bewind zijn gedegen keuzes gemaakt, die natuurlijk niet bij iedereen in de smaak zullen vallen, maar wel onontkoombaar zijn.
    En de argumentatie van Jan ter ondersteuning van het feit dat mevrouw erg ver van de zorg staat is ook goed onderbouwd, ‘de zorg gaat al decennia achteruit’. Volgens mij is ze pas 2 aan het werk als minister, waarvan een half jaar demissionair.

  4. Duidelijk is gebleken dat Schippers verder van de zorg af staat dan de maan van de aarde. Niet alleen de kwaliteit van de zorg, vooral de verpleeg en ouderenzorg, is dramatisch achteruitgegaan de laatste decennia, maar ook de kwaliteit van onze leiders en dat geldt voor de gehele wereld gaat al decennia achteruit; het is meer corruptie dan leiderskracht. Schippers loopt maar leuk te wezen; soort Goois matras….??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.