Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers: Financiering door emissie obligaties geen probleem

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS vindt dat zorgaanbieders zelf keuzes mogen maken hoe zij de zorg financieren. Het feit dat de DC|Groep van Loek Winter obligaties uitgeeft, vindt zij geen probleem.
Schippers: Financiering door emissie obligaties geen probleem

Daarmee reageert Schippers op Kamervragen van Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks). Voortman stelde de vragen naar aanleiding van het bericht: DC|Groep financiert groei met emissie obligaties.

Obligaties

Volgens Schippers lopen de plannen niet vooruit op de plannen van het kabinet. “Obligaties geven wel recht op rente en op terugbetaling van hun inleg, maar niet op winstuitkering of zeggenschap over de besluiten van de zorgaanbieder”, aldus Schippers. Ook stelt de minister dat er geen uitzonderlijke risico’s zijn voor zorgaanbieders die obligaties uitgeven. “Het uitgeven van obligaties staat in beginsel gelijk aan leningen van banken. Zij moeten de rente op het afgesproken moment, in dit geval vijf jaar, terugbetalen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

Antwoord op Kamervragen van Linda Voortman (GroenLinks)

Lees ook:

DC|Groep financiert groei met emissie obligaties

‘Financiële positie algemene ziekenhuizen zorgwekkend’

Winter: ‘Banken jagen marktwerking zorg aan’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Als Babyboomer kan ik Obligaties goed herinneren. Mijn Opa had het over “Staats-Obligaties “. Het is Historie , maar persoonlijk een voorstander van. Je kunt dit onder brengen bij de ASN Spaarbank Den Haag.Een voorstel voor het Haagsche Kabinet/Politiek ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.