Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers gaat embryowet aanpassen

Wetenschappers mogen ook onderzoek gaan doen op een ongeboren vrucht als dat ten goede komt aan andere foetussen en de wetenschap. Minister Edith Schippers (VWS) wil de embryowet daarvoor aanpassen en een meerderheid in de Tweede Kamer schaarde zich donderdag achter dat plan.
Schippers gaat embryowet aanpassen

Nu is wetenschappelijk onderzoek op een ongeboren vrucht alleen toegestaan als dat bijvoorbeeld nodig is om een aandoening bij de foetus te behandelen en die behandeling niet kan wachten tot na de geboorte. Schippers wil met de wetswijziging belemmeringen wegnemen die mogelijk kunnen leiden tot betere zorg. Het voorstel van D66-Kamerlid Pia Dijkstra om wetenschappers embryo’s te laten kweken speciaal voor onderzoek, ging de andere partijen donderdag nog te ver. (ANP)

1 REACTIE

  1. Hoe gaan deze embryo’s ‘gekweekt’ worden ?? Worden de benodigde donorbestanddelen op de natuurlijke wijze gepaard ( in vivo) of In vitro samengesmolten ? Alleen voor onderzoek , of ook voor eventuele (stam)celdonatie ?? Wat gebeurt er met de uiteindelijk stoffelijke resten ? ? Niet alleen ‘ voer voor psychologen’ ,maar ook voor veel ‘dure’ commissies ? Ach , het VWS geld moet toch ergens naartoe ? ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.