Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Schippers hekelt antirooksite

Minister Edith Schippers (VWS) heeft een webinitiatief veroordeeld van een tweetal longartsen. Het gaat om een website waarop mensen uit de sigarettenindustrie te kijk worden gezet.
Schippers hekelt antirooksite
Foto: ANP XTRA Lex van Lieshout

In het bestuur van de website tabaknee.nl zitten initiatiefnemers Wanda de Kanter en Pauline Dekker, beiden longarts bij het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Verder zitten in het bestuur Frits van Dam, emeritus hoogleraar psychologie Universiteit van Amsterdam en oud-medewerker van het Nederlands Kanker Instituut, Barbara van den Broeke, psycholoog/psychotherapeut Kinderen en Jeugd, René Bernards, hoogleraar Moleculaire Carcinogenese aan het Nederlands Kanker Instituut en advocaat Greetje Creijghton.

Tabaksindustrie
De publicaties op de site zijn er op gericht om onder andere de Haagse tabakslobby te ontmaskeren, en te informeren over de onderhandse manier van opereren door de tabaksindustrie. Op de site staan verhalen over onder anderen hoogleraar Irene Asscher, die wordt neergezet als ‘commissaris van een bedrijf dat duurzaam doodt’, vanwege haar betrokkenheid bij tabaksproducent Philip Morris. In een ander artikel wordt Eerste Kamerlid Elco Brinkman, ooit commissaris bij Philip Morris, als ‘dom en gewetenloos’ beschreven. Bovendien wordt Edith Schippers te kijk gezet als ‘minister van de Tabakswerkgevers’

Reactie Schippers
Schippers heeft in het Algemeen Dagblad gereageerd op dit nieuwe initiatief. ‘Dit soort beweringen moet je hard maken of achterwege laten. Niets is onderbouwd. Het zou de initiatiefnemers sieren deze aperte onzin weg te laten.’

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.