Schippers moet kiwimodel invoeren voor dure geneesmiddelen’

De Tweede Kamer debatteert aanstaande woensdag over het nieuwe beleid voor de vergoeding van dure medicijnen van minister Schippers (VWS). ‘De aanpak bevat stapjes in de goede richting maar ik mis helaas wel de transparantie die noodzakelijk is om een vuist te maken tegen grote farmacieconcerns.’ Dat zegt GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman.
Bart Maat

Na lang wachten kwam Schippers afgelopen week met een nieuwe visie over de vergoeding van dure geneesmiddelen. De minister wil samen optrekken met andere Europese landen om medicijnen gezamenlijk goedkoper in te kunnen kopen. Bovendien wil ze met de oprichting van een expertisecentrum en een zogenoemde ‘pakketsluis’ beter kunnen afwegen welke dure geneesmiddelen wel vergoed worden in het basispakket en welke niet.

Structuur
‘Het positieve hieraan is dat er meer structuur komt in het inkoopbeleid voor deze dure medicijnen’, zegt Voortman. ‘Sinds de discussie over de vergoeding van medicijnen tegen Pompe en Fabry is nooit helemaal duidelijk geworden wat de

0
61

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.