Schippers moet kiwimodel invoeren voor dure geneesmiddelen’

De Tweede Kamer debatteert aanstaande woensdag over het nieuwe beleid voor de vergoeding van dure medicijnen van minister Schippers (VWS). ‘De aanpak bevat stapjes in de goede richting maar ik mis helaas wel de transparantie die noodzakelijk is om een vuist te maken tegen grote farmacieconcerns.’ Dat zegt GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bart Maat

Na lang wachten kwam Schippers afgelopen week met een nieuwe visie over de vergoeding van dure geneesmiddelen. De minister wil samen optrekken met andere Europese landen om medicijnen gezamenlijk goedkoper in te kunnen kopen. Bovendien wil ze met de oprichting van een expertisecentrum en een zogenoemde ‘pakketsluis’ beter kunnen afwegen welke dure geneesmiddelen wel vergoed worden in het basispakket en welke niet.

Structuur
‘Het positieve hieraan is dat er meer structuur komt in het inkoopbeleid voor deze dure medicijnen’, zegt Voortman. ‘Sinds de discussie over de vergoeding van medicijnen tegen Pompe en Fabry is nooit helemaal duidelijk geworden wat de

0
100

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.