Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Schippers: Patiënten kunnen veilig naar Ruwaard van Putten

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS is erg geschrokken van de situatie in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Maar in tegenstelling tot onder meer de SP en de PVV vraagt de bewindsvrouw zich niet af of patiënten nog wel veilig naar het ziekenhuis kunnen.
Schippers: Patiënten kunnen veilig naar Ruwaard van Putten

Vetrouw op de inspectie

Zolang de inspectie niet ingrijpt kunnen patiënten er gerust naar toe, hield Schippers de Tweede Kamer dinsdag voor. ‘Je kunt niet achter iedere arts een toezichthouder zetten. Je kunt de IGZ ook niet vragen zomaar afdelingen dicht te gooien op basis van geruchten. Dan krijg je een zooitje. De inspectie grijpt in als er signalen zijn, wij moeten daar op vertrouwen.’

Tijdige maatregelen

Schippers gaat wel proberen cijfers over sterftegevallen in ziekenhuizen sneller openbaar te krijgen dan de 11 maanden die dat nu duurt. Als het sneller kan, kunnen wellicht eerder maatregelen worden genomen, denkt de minister die zich ook realiseert dat er wel altijd tijd nodig zal zijn om uit te zoeken waar de hoge sterftecijfers door komen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VWS )

2 REACTIES

  1. Lieve mevrouw Schippers, excellentie . Het gaat er niet om hoe veilig je ergens naartoe kan , maar in welke toestand je ervandaan komt. Beloof a.u.b. niets dat anderen moeten , maar niet kunnen waarmaken . Dat u de igz als een soort GARANTIE?~INSTITUUT voorstelt getuigt wel van humor , niet van realiteitszin. .

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.