Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers roept Slotervaart op tot openheid

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS gaat het Slotervaartziekenhuis vragen openheid te geven over de eigenaren en de aandeelhouders. Dat zei ze gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer over het Amsterdamse ziekenhuis.
Schippers roept Slotervaart op tot openheid
Foto: ANP

Vooruitlopend op de komst van een centraal aandeelhoudersregister is het volgens de minister verstandig als het ziekenhuis nu al duidelijkheid geeft.

Duidelijkheid

Schippers reageerde met haar belofte op een vraag van CDA-Kamerlid Hanke Bruins-Slot, van wie het voorstel kwam om het ziekenhuis om duidelijkheid te vragen. Het Slotervaartziekenhuis mag haar verzoek echter naast zich neerleggen. Volgens Schippers is het een onwenselijke situatie dat niet duidelijk is van wie het Slotervaartziekenhuis precies is. ‘In zo’n centraal register zou ik daar gewoon naar kunnen kijken’, aldus Schippers.

Financiële problemen

Het ziekenhuis is sinds de financiële problemen in 2006 in private handen. De SP stelde tijdens het debat voor aandeelhoudersconstructies zoals die bij het Slotervaartziekenhuis te verbieden, maar daar voelt Schippers niets voor: ‘Deze aandeelhouders hebben nou juist dit ziekenhuis gered.’

Bestuurlijke ruzie

Schippers ging ook nog kort in op de bestuurlijke ruzie die in het Slotervaartziekenhuis heerst. Voormalig directeur Aysel Erbudak en de erfgenamen van haar onlangs overleden zakenpartner Jan Schram liggen met elkaar in de clinch. Schram was eigenaar van het ziekenhuis. ‘Ruzie is natuurlijk heel kwalijk. Ik vind het diep triest’, zei Schippers. ‘Zeker als zo’n ruzie publiekelijk wordt uitgevochten, is dat niet goed. Het belang van de patiënt zou voorop gesteld moeten worden.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.