Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers stopt compensatie verzekeraars

Redacteur Zorg+Welzijn
Zorgverzekeraars moeten de komende jaren nog beter gaan letten op de prijs van de zorg die ze inkopen. Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met voorstellen van minister Edith Schippers om financiële tegenvallers bij de verzekeraars de komende jaren niet meer achteraf te compenseren.
Schippers stopt compensatie verzekeraars
Foto: VWS

Schippers wil de verzekeraars zo optimaal prikkelen om de beste zorg tegen de scherpste prijs in te kopen. Als de compensatie achteraf vervalt, voelen de zorgverzekeraars zelf de gevolgen van hun inkoopbeleid.

Risicodragend

De zorgverzekeraars moeten volgens afspraak in het regeerakkoord vanaf 2017 volledig risicodragend zijn voor alle vormen van zorg die dan onder het verzekerde pakket vallen. Vanaf 2015 verdwijnt de compensatie achteraf voor zorg bij lichamelijke klachten en vanaf 2017 gebeurt datzelfde in de geestelijke gezondheidszorg.

Toegankelijk

Schippers ziet het als een belangrijke stap in het voor premiebetaler en patiënt betaalbaar en toegankelijk houden van kwalitatief goede zorg. Het betaalbaar houden van de zorg is voor haar topprioriteit. In de voorjaarsnota bleek dat de trend dat de zorguitgaven altijd hoger uitvallen dan geraamd, dit jaar was doorbroken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.