Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Schippers wil betere aanpak agressie zorg

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) roept werkgevers in de zorg op agressie tegen hun personeel beter aan te pakken. Zij wil er een vast onderwerp van maken in haar reguliere gesprekken met werkgevers en vakbonden in de zorgsector. Dat heeft een woordvoerder van Schippers vandaag gemeld.
Schippers wil betere aanpak agressie zorg

In de ogen van de minister zouden werkgevers bijvoorbeeld vaker dan nu aangifte moeten doen als hun personeel wordt geconfronteerd met geweld. Werkgevers zijn volgens de minister namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers. Uit onderzoek blijkt dat bijna een derde van het zorgpersoneel te maken heeft met fysiek en/of verbaal geweld op de werkplek.

Drempels

De minister vreest dat er nu te veel drempels bestaan voor slachtoffers en getuigen van agressie in de zorg om naar de politie te stappen, hoewel de mogelijkheid bestaat om anoniem aangifte te doen. Uiteindelijk blijken geweldplegers volgens haar zegsman toch achter de identiteit van mensen te kunnen komen als slachtoffers bijvoorbeeld gehoord worden in de rechtszaal. Schippers wil met collega-bewindspersonen van Veiligheid en Justitie en van Binnenlandse Zaken spreken over deze belemmeringen bij het doen van aangifte. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Subsidie tegen agressie in zorgsector

‘Extreem veel agressie tegen ziekenhuispersoneel’

Meldpunt agressie in de zorg geopend

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. deze heeft allemaal met bezuinigingen te maken dat levert stres op en vanwege het duurder maken van de zorgzij de artsen staan gewoonweg onder druk ik vindt deze ook niet gek van agressie het is gewoonweg triest dit mag normaal niet mogen maar de cliënt krijgt de verzorging niet meer die hij of zij nodig hebben schippers weet gewoon niet waar zij over praat zij heeft daar geen enkele ervaring mee vandaar dat iedereen onder druk staat het is te begrijpen….zoals men met GGZ te maken krijgen die kunnen gewoon niet meer opgenomen worden want na één maand van de opname moeten zij al één eigen bijdrage betalen en dan komt er nog 200 euro op jaar basis er nog over heen dus je mag en kan gewoon niet meer ziek zijn.en daar ontstaat agressie!!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.