Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers wil snel beloningsplafond in de zorg

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS heeft gisteren tijdens het vragenuurtje afstand genomen van de beloning die een toezichthouder in de zorg ontving. Zij gaf tevens aan de Wet normering topinkomens snel te willen invoeren.
Schippers wil snel beloningsplafond in de zorg

Schippers reageerde in de Tweede Kamer op SP’er Henk van Gerven, die vragen stelde bij de som van 60.000 euro die een voorzitter van een raad van toezicht kreeg voor zijn activiteiten bij zorginstelling De Betuwe en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in 2010. Ook de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders neemt daarvan afstand. Zij vindt een bedrag tot 15.000 euro aanvaardbaar.

Wetsvoorstel

“Omdat het om een toezichthouder gaat kunnen we er weinig aan veranderen, maar dat willen we wel.” De minister wijst als oplossing naar de Wet normering topinkomens die nog in behandeling is. “Laten we deze wet snel aannemen dan kunnen we sancties opleggen en eventueel geld terughalen, want ik deel de verontwaardiging van Van Gerven. Dus als iedereen in de Kamer snel dat wetsvoorstel aanneemt dan hoeven we niet alleen verontwaardigd te zijn, maar kunnen we ook handelen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Minder subsidie zorginstelling bij te hoog salaris

Kamer wil balkenendenorm voor zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.