Schippers zet door: verzekeraars risicodragend voor ggz

Zorgverzekeraars worden in 2017 volledig risicodragend voor de ggz en de wijkverpleging. Minister Schippers van VWS negeert een oproep van Zorgverzekeraars Nederland voor uitstel. Dat heeft Schippers gezegd in een Kamerdebat over risicoverevening op 22 juni.
Schippers_VWS.jpeg
Schippers: 'Als we te veel verevenen

Het systeem van risicoverevening vormt de hoeksteen van ons zorgstelsel. Daarover was consensus in het Kamerdebat. Zorgverzekeraars hebben acceptatieplicht en moeten dus ook voorspelbaar verliesgevende verzekerden accepteren. De risicoverevening compenseert verzekeraars die relatief veel klanten hebben met hoge zorgkosten. Het systeem zorgt er zo voor dat ook chronisch zieken goede zorg krijgen. Het zorgt voor een eerlijk speelveld en voorkomt dat verzekeraars aan risicoselectie doen. Het systeem van het uitruilen van risico’s draait volgens Schippers om drie zaken: een gelijk speelveld, risicoselectie en doelmatige zorginkoop. Die staan soms op gespannen voet met elkaar. ‘Als we te veel kosten verevenen, dan

3
68

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.