Schippers zet door: verzekeraars risicodragend voor ggz

Zorgverzekeraars worden in 2017 volledig risicodragend voor de ggz en de wijkverpleging. Minister Schippers van VWS negeert een oproep van Zorgverzekeraars Nederland voor uitstel. Dat heeft Schippers gezegd in een Kamerdebat over risicoverevening op 22 juni.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Schippers_VWS.jpeg
Schippers: 'Als we te veel verevenen

Het systeem van risicoverevening vormt de hoeksteen van ons zorgstelsel. Daarover was consensus in het Kamerdebat. Zorgverzekeraars hebben acceptatieplicht en moeten dus ook voorspelbaar verliesgevende verzekerden accepteren. De risicoverevening compenseert verzekeraars die relatief veel klanten hebben met hoge zorgkosten. Het systeem zorgt er zo voor dat ook chronisch zieken goede zorg krijgen. Het zorgt voor een eerlijk speelveld en voorkomt dat verzekeraars aan risicoselectie doen. Het systeem van het uitruilen van risico’s draait volgens Schippers om drie zaken: een gelijk speelveld, risicoselectie en doelmatige zorginkoop. Die staan soms op gespannen voet met elkaar. ‘Als we te veel kosten verevenen, dan

3
81

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit zorgt alleen maar voor hoge lasten bij verzekeraars. . Veel administratie. Veel regels en papierwerk om te kunnen voldoen aan een ellenlange lijst van eisen. Waarom niet PGB. Hierin zijn de aanvrager en zorgverlener verantwoordelijk voor de zorg. Beide hebben een sterk belang om het goed te doen. Korte lijnen en heel veel rendement. Het enige wat je moet doen is goed opletten bij de voordeur en een jaarlijkse controle. En dit kan de zorgverzekeraar goed doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.