Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Schippers: Zorgverzekeraars moeten beter op kwaliteit inkopen

JWDL Producties
Zorgverzekeraars zijn op de goede weg, ze kopen steeds meer zorg in op basis van kwaliteit. Dat is een goede ontwikkeling, maar we zijn er nog lang niet. Het moet echt beter. Dat zei minister Schippers van VWS tijdens het congres Diagnose Zorginnovatie op 20 september 2013. Luister naar de visie van Schippers op concurrentie en innovatie in de zorg en wat er volgens haar in de zorg moet veranderen.

Video: JWDL Producties

3 REACTIES

 1. Wat zijn we er toch flink op vooruit gegaan met het privatiseren van de zorg. Een prima marktwerking. De een wat duurder dan de ander maar al met al een goede inkomstenzaak voor de verzekeraars die ZEER gaarne zag dat er niemand ziek zal worden en er geen handen noch doctoren aan de ziekenhuisbedden nodig zijn. Kunnen ze eindelijk een grote bult geld maken en met riante bonussen met prepensioen gaan, Laat het gepeupel maar betalen, vooral de ouderen want die bulken van het geld.

 2. Lees alle reacties
 3. De Minister ziet zelf ook wel dat concurrentie in de zorg niet werkt. Ze ontwijkt antwoorden en komt met pre-competetief overleg voor de Nulde Lijn! Waar dat moet worden aangemeld is haar ook niet duidelijk en wat er dan met de Eerste en Tweede Lijn moet gebeuren al helemaal niet en met de ‘concurrerende’ verzekeraars is het helemaal bal: de econometristen kunnen in de hoek en de kwaliteits zorginkopers kunnen aan de bak volgens haar; afschaffing van alle ex poste vereveningen en na calculatie zouden daar voor zorgen.
  Is toch omgekeerde wereld. Juist na afschaffing van alle ex poste vereveningen moeten alle econometristen aan dek komen omdat de ex ante nimmer perfect kan zijn en dat ook nimmer zal worden.
  Zo ontmantelt de Minister zelf het Frame van de gereguleerde marktwerking.
  De niet-concurrerende verzekeraars zitten ondertussen op een geldberg dood geld van 13 miljard euro. De Overheid is veel goedkoper uit als zij de garanties in de zorgmarkt overneemt en die 13 miljard euro productief inzet om de economie aan te zwengelen; vermindering lastenverzwaringen met name. Garanties van de Overheid zijn immers nu al 200 miljard euro. Garantie bedrag voor de verzekeraars is minimaal 6 miljard euro. Ze hebben 7 miljard teveel in kas zegt de DNB zelf en die weet toch alles goed?
  Klein bier toch? Of komt de Minister voor 3% niet zijn/haar bed uit?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.