Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Selectieve contractering past binnen zorgstelsel’

Minister Ab klink van Volksgezondheid vindt de selectieve zorgcontractering, zoals zorgverzekeraar Univé toepast bij de zekur-polis, passen in de ontwikkeling van het zorgstelsel. Klink zegt dit naar aanleiding van kamervragen van Pieter Omtzigt (CDA) over de Zekur polis.

Omtzigt heeft de minister kamervragen gesteld over het de selectieve contratering van Univé. De verzekeraar heeft tot nu toe 13 ziekenhuizen gecontracteerd op basis van uitgebrachte offerte. De houders van een zekur-polis wordt gevraagd dat ze bij planbare hulp naar een van de gecontracteerde ziekenhuizen gaan. Medicijnen kunnen zij alleen bij de internetapotheek van Univé bestellen. Eerder stelde Agnes Kant ook kamervragen over de beperkte polis.

Onderscheid

Klink denkt dat de selectieve contractering, zolang deze binnen randvoorwaarden vallen, zowel de doelmatigheid, de kwaliteit als ook de keuzevrijheid kunnen bevorderen. “Het geeft de consument de mogelijkheid zowel op prijs (lage premie) als inhoud te kiezen. Het is goed dat verzekeraars zich (kunnen) onderscheiden binnen de publieke randvoorwaarden.”

Nza gaat zekur beoordelen

De Nza zal de polis gaan beoordelen en de wenselijkheid onderzoeken van het verplicht plaatsen van een bericht op de homepage, waarin (aankomende) verzekerden op de consequenties worden gewezen. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Eerste zorgverzekering met selectieve contractering

Antwoording kamervragen op minvws.nl

Kant ongerust over nieuwe Univé-polis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.