Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Sensire: ontslag voor 800 thuishulpen

Redacteur KinderopvangTotaal
Het financieel risico is door de bezuinigingen te groot geworden, aldus Sensire. De thuiszorgorganisatie stopt met de huishoudelijke verzorging en zal ontslag aanvragen voor 800 thuishulpmedewerkers.
Sensire: ontslag voor 800 thuishulpen
Foto: ANP Koen Suyk
Premium

Vanaf 1 januari 2014 zullen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Dank voor uw reactie R. Jansen , maar de ZORG is toch onderhevig aan de markt van de ZORGaanbieders , die MOETEN concurreren in een ZORGmarkt , waarbij nu de gemeenten via de WMO nieuwe marktbezoekers zijn , die afhankelijk van de financiering van RUTTE niet weten hoe en wat ze kunnen en moeten bieden aan en voor de ZORGaanbieders ? ik zal graag dit kabinet inruilen voor het kwartjevankokkabinet . Hopelijk voor de historicus Rutte zal hij de historische evaluatie van zIjn kabinet 2 nooit onder ogen zien !

  2. Lees alle reacties
  3. @bezorgde. Het begin van de tweedeling; die is er al sinds mensenheugnis. De witte kinderen uit een mindere wijk moeten verplicht naar een gemengde of zwarte school; wonen daar toevallig kinderen van een wethouder of minister dan worden die naar een witte school gebracht (dat geld heeft de alleenstaande moeder niet); maar de tweedeling is dat die kinderen daar niet wonen.
   Moet ik nog duizend gevallen opnoemen.
   Ik kende een vrouw die met MS zat te verpieteren in een verpleegtehuis; Cohen (PvdA) heeft twee 24-uurs verplegenden aan HUIS voor zijn MS vrouw

  4. Ik denk dat veel thuiszorgmedewerkers wel particulier zullen worden ingehuurd. Wanneer de kinderen werken of ver weg wonen, kunnen en willen ze het misschien wel betalen, wanneer de Wmo er niet meer in voorziet.Het begin van de tweedeling in de maatschappij.

  5. Niet besproken is hoe wordt gecontroleerd of de gemeente de berg AWBZ geld wel gebruikt voor de hulpbehoevende ouderen en gehandicapten.
   Mijn voorspelling: dat wordt in 2014 en daarna een rel waar Pauw en Witteman verschillende uitzendingen mee kunnen vullen.
   Mijn voorspelling van de uitkomst: Niemand heeft boter op zijn hoofd (de burger heeft dat altijd, maar die doet (gelukkig) in dit geval niet mee in de besluitvorming)
   Wat te denken van een wethouder die uit het WMO-potje geld haalt (tonnen !!) omdat hij de plaatselijke voetbalclub belangrijker vindt dat die hulpbehoevende oudere of gehandicapte; die wethouder die furore wil maken via de voetbalclub.
   Zulke en nog veel meer zaken staan op ons te wachten.
   Nog een: Waar haalt de gemeente plots de kwaliteit vandaan om te kunnen beoordelen wat een hulpbehoevende en of gehandicapte precies nodig heeft??

  6. Niemand praat meer over de 800 miljoen extra hulp aan de zorg in de vorm van meer verplegenden en verzorgenden die half 2012 is toegezegd en die volgens de minister voor half 2013 gerealiseerd zou zijn.
   Tv, Radio en krant vermelden alleen nog maar reductie van verzorgenden en verplegenden in de zorg.
   Dat geld is WEL uitgekeerd maar daar waar fraude tot doel is verheven — in de zorg — moet je niet meer lullen over die grijpstuiver.

  7. @ Adje Rem – ‘…De beslissing komt voort ‘uit de drastische bezuinigingen op thuishulp hv1 en hv2, die de overheid gaat doorvoeren. Gemeenten zijn nu bezig hun beleid daarop aan te passen…’. Dit heeft niets met marktwerking in de zorg te maken. Dit is een gevolg van overheidbezuinigingen.
   Ik denk wel dat we het met elkaar eens zijn dat dit een verschraling is waar we niet trots op hoeven te zijn. Maar als je een op lange termijn betaalbare oplossing hebt, ben ik zeer geinteresseerd.

  8. Heel vervelend voor alle thuiszorg medewerkers en hun klanten.
   Graag wil ik de huishoudelijke hulpen en hun klanten er op wijzen dat ze via Home Works onveranderd verder kunnen. Al vaker zijn thuiszorgorganisaties afgeslankt en hebben hulpen en klanten hun weg gevonden naar Home Works. Wij werken door heel Nederland en op een andere wijze als Sensire maar laat u informeren op http://homeworks.nl.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.