Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Sensire: ontslag voor 800 thuishulpen

Het financieel risico is door de bezuinigingen te groot geworden, aldus Sensire. De thuiszorgorganisatie stopt met de huishoudelijke verzorging en zal ontslag aanvragen voor 800 thuishulpmedewerkers.
Sensire: ontslag voor 800 thuishulpen
Foto: ANP Koen Suyk

Vanaf 1 januari 2014 zullen de medewerkers huishoudelijke verzorging van Sensire niet meer voor Thuishulp Sensire B.V. werken. De thuiszorgorganisatie overlegt met de gemeenten in Oost-Gelderland over een alternatief voor deze medewerkers en hun klanten. ‘Het is nog niet duidelijk hoe dit alternatief eruit komt te zien,’ aldus Sensire, maar vast staat dat de huidige constructie stopt en 800 thuishulpmedewerkers ontslagen moeten worden.

Collectief ontslag

De zorgorganisatie heeft collectief ontslag aangevraagd voor alle medewerkers van Thuishulp Sensire B.V. De beslissing komt voort ‘uit de drastische bezuinigingen op thuishulp hv1 en hv2, die de overheid gaat doorvoeren. Gemeenten zijn nu bezig

8
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.