Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Siemens start cloud-netwerk voor zorg

Mark van Dorresteijn
Siemens gaat zorgspecialisten met elkaar verbinden en de bruikbaarheid van medische beeldvormende gegevens verbeteren. Siemens Healthcare wil dat doen via Teamplay, een cloud-gebaseerd netwerk.
Siemens start cloud-netwerk voor zorg

Binnen ziekenhuizen maakt “teamplay” het mogelijk om de enorme hoeveelheid informatie die door beeldvormende apparatuur wordt gegenereerd, zoals de benutting van scannercapaciteit, de duur van medische onderzoeken of stralingsdoses, te evalueren en de cijfers te vergelijken met eigen en externe referentiewaarden. Dit betekent dat beeldvormende apparaten vrijwel  real time kunnen worden geanalyseerd en dat aan de hand van de resultaten het gebruik van die apparaten kan worden geoptimaliseerd.

Teamplay

Op de teamplay-startpagina krijgen gebruikers direct toegang tot de informatie die zij willen lezen: hoeveel patiënten zijn er onderzocht, en hoe lang duurde het onderzoek gemiddeld? Wat was de capaciteitsbenutting per modaliteit of per scanner? Hoeveel tijd verstreek er tussen de individuele onderzoeken? Teamplay geeft in grafische vorm antwoorden op deze en andere vragen. Het netwerk kan ook worden gebruikt om de door de medische apparaten toegepaste doses te monitoren. Ook dit is voor ziekenhuizen een randvoorwaarde voor het uitvoeren van screeningsonderzoeken naar longkanker. Zoals bij alle onderzoeken waarbij ioniserende straling wordt toegepast, is het van essentieel belang dat de redelijkerwijs laagst mogelijke dosis wordt gebruikt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.