Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Franciscus Gasthuis start persoonlijke voorlichtingssite voor dialysepatiënten

Mario Gibbels
Het Sint Franciscus Gasthuis biedt zijn dialysepatiënten sinds juli dit jaar de mogelijkheid om 24 uur per dag vanuit huis persoonlijk voorlichting te krijgen. Via de behandelend arts ontvangen zij een unieke code waarmee ze via de website van het ziekenhuis toegang krijgen tot hun persoonlijke website.

Op de persoonlijke website kan de patiënt informatie vinden over bijvoorbeeld zijn ziekte, zijn medicijngebruik en zijn behandeling. Maar de patiënt kan er ook tips vinden om zijn levensstijl aan te passen.

De voorlichting is aangepast aan de situatie waarin de patiënt zich bevindt. Als hij bijvoorbeeld in de voorbereidende fase van de dialyseren zit, dan verandert de voorlichting zodra hij start met de behandeling.

Het Dialysecentrum van het Sint Franciscus Gasthuis is een van de grootste centra voor hemodialyse. Circa 176 patiënten ondergaan dire keer in de week een hemodialysesessie en 25 patiënten ondergaan een buikspoeling.

Het Sinst Franciscus Gasthuis weet uit ervaring dat patiënten behoefte hebben aan een persoonlijk voorlichtingsprogramma. Diabetes-, long-, maag-, darm- en leverpatiënten maken al gebruik van een dergelijke service. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.