Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slingeland meest patiëntvriendelijk in 2014

Afgaande op de beoordelingen die patiënten plaatsen op ZorgkaartNederland, is het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem het patiëntvriendelijkst. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis uit Bilthoven wint de aanmoedigingsprijs voor de patiëntvriendelijkste kliniek.
Slingeland meest patiëntvriendelijk in 2014
Foto: Lex van Lieshout ANPXTRA

De prijzen voor klantvriendelijkheid zijn een initiatief van ZorgkaartNederland en worden gesteund door patiëntenfederatie NPCF. Alleen ziekenhuizen met meer dan honderd waarderingen op zorgkaartnederland.nl – inclusief de beoordelingen van de artsen die er werken – worden meegenomen.

Ranglijst

Bij de ziekenhuizen staat het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven/Veldhoven op twee en het Pasana-ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum op drie. Bij de klinieken zijn dat respectievelijk het Medisch Centrum Waalre en Aesthetic Beauty Clinics Veldhoven. De NPCF merkt daarbij op dat de verschillen tussen de toppers klein zijn en ook dat eigenlijk alle ziekenhuizen het goed doen. Gemiddeld krijgen ze een 8,5 van de patiënten die een beoordeling posten. 9 van de 10 patiënten zeggen dat ze het ziekenhuis aanbevelen bij anderen.

Luisteren

Het Slingeland Ziekenhuis scoort volgens de NPCF hoog omdat het personeel luistert, afspraken nakomt en goed uitlegt wat er gaat gebeuren. Ook voelen patiënten zich meer dan gemiddeld gerustgesteld en deed hun behandeling vaak geen pijn. Beoordelaars van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis hebben lof voor de persoonlijke behandeling, warme ontvangst en het feit dat ze de diagnose al krijgen op de dag van hun onderzoek. Ook ‘veiligheid en vertrouwen’ scoren hoog.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.