Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaart adviseert over alternatieve geneeswijzen

Vandaag start de afdeling kindergeneeskunde van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam de Kinderadviespolikliniek Integrative Medicine. Het is een spreekuur voor ouders met vragen over de toepassing van alternatieve geneeswijzen bij hun kinderen.

“Ons Hoofd Kindergeneeskunde werd ’s avonds thuis gebeld met vragen over hypnose en aromatherapie”, zegt woordvoerder Hans Dorrestein van het Slotervaart ziekenhuis. Om aan deze sterke vraag tegemoet te komen, is het spreekuur opgezet. Ouders kunnen een middag per week advies krijgen van Ines von Rosenstiel, Hoofd Kindergeneeskunde, over alternatieve behandelingen. “Rosenstiel adviseert over wat wel en wat niet goed is voor de behandeling van een kind”, zegt Dorrestein. “Sommige alternatieve behandelingen gaan bijvoorbeeld niet samen met reguliere medicatie. Andere geneeswijzen kunnen geen kwaad of werken juist heel goed.”

Integratieve geneeskune

Het Slotervaart voert onder leiding van Rosenstiel al een aantal jaar ‘integratieve geneeskunde’ door, waarbij reguliere en alternatieve geneeswijzen worden gecombineerd. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met ontspannende muziek en patiëntjes met chronische hoofd- en buikpijn krijgen yoga aangeboden. Zes ziekenhuisafdelingen bieden aromaverneveling ter ontspanning tijdens een behandeling. Groepscursussen om stress te verminderen worden binnenkort ingevoerd. Drie kinderartsen hebben zich verdiept in hypnose. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Nieuwsitem over Ines van Rosenstiel

Artikel over kwakzalverij in het Algemeen Dagblad

Rechter bezorgt ‘antikwakzalvers’ strop

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.