Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Slotervaart opent abortuskliniek SeZoZ

Mark van Dorresteijn
Het Slotervaartziekenhuis opent morgen de langverwachte abortuskliniek Seksualiteit Zwangerschapsonderbreking Zorg Amsterdam (SeZoZ). Het ziekenhuis wilde daar al in februari mee beginnen, maar tegenwerking door de Nederlandse abortusartsen leverde een vertraging van bijna een halfjaar op. Dat meldt Het Parool.
Slotervaart opent abortuskliniek SeZoZ

De vergunning van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) komt vandaag binnen bij het ziekenhuis. Bestuurder van het Slotervaartziekenhuis, Aysel Erbudak, stelt tegenover het dagblad dat de kliniek aan de strengste eisen moet voldoen. “Ik denk dat als je andere klinieken aan deze eisen onderwerpt, er wel een paar gesloten zouden worden.”

Solidariteit

Het lange wachten op de vergunning werd veroorzaakt door de ondergang van de abortuskliniek ACSG/MR70. Na een mislukte overheveling van de kliniek naar het ziekenhuis, riep het Nederlands Genootschap van Abortusartsen de leden op om uit solidariteit voorlopig niet bij het ziekenhuis te solliciteren.

Capaciteit

Inmiddels heeft het ziekenhuis drie abortusartsen aangenomen, waardoor een capaciteit ontstaat van drie- tot zesduizend abortussen per jaar. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

NGvA: ‘Bezorgdheid over abortuskliniek Slotervaart weggenomen

NGvA: ‘Slotervaart wordt niet geboycot’

Abortusartsen boycotten Slotervaartziekenhuis

Abortuskliniek Slotervaart voorlopig niet van start

Zorgvisie magazine

in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.