Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Slotervaartziekenhuis moet 5,5 miljoen betalen aan gemeente

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Slotervaartziekenhuis is de gemeente Amsterdam een bedrag van 5,5 miljoen euro schuldig. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam. Het gaat om een achtergestelde lening plus rente.

Lening en rente moeten in een keer worden afgelost. Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak bevestigt dit bericht tegenover Medisch Contact.

Slotervaartziekenhuis ‘weigerachtig’

Ongeveer een jaar geleden daagde de gemeente Amsterdam het Slotervaartziekenhuis voor de rechter. Volgens de gemeente weigerde het ziekenhuis een achtergestelde lening uit 1997 en de rente daarop terug te betalen. Een woordvoerder van de gemeente liet vorig jaar weten dat het Slotervaartziekenhuis sinds 1997 tot en met 2007 alleen rente heeft betaald. Er zou in die tijd niets zijn afgelost. Daarna zou er helemaal niets meer zijn betaald. Tijdens de overname van het ziekenhuis, dat eerst eigendom van de gemeente was, zijn de nieuwe eigenaren van het Slotervaartziekenhuis volgens de gemeente akkoord gegaan met de voorwaarden rondom de achtergestelde lening.

Hoger beroep

Bestuursvoorzittter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis zei vorig jaar dat ze 2,9 miljoen euro had afgelost en bijna 3,1 miljoen euro boeterente had betaald aan de gemeente. Zij vond het onbegrijpelijk ze ook nog een bedrag van 5,5 miljoen euro moest betalen. Erbudak laat aan Medisch Contact weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: Martine Sprangers

Lees het rapport

Onderzoek Achtergestelde lening en privatisering

Lees ook:

Meer winst voor het Slotervaartziekenhuis
Erbudak: ‘Lening aan gemeente is ruim terugbetaald’
Verkoop Slotervaartziekenhuis goedgekeurd

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat me opvalt, is hoe onzakelijk het verweer van Erbidak tegen de uitspraak van de rechter is. Ze stelt dat het ziekenhuis de lening niet hoeft terug te betalen omdat het de gemeente al genoeg heeft betaald. En om dit te staven, telt ze en passant bij het bedrag dat al betaald is de boeterente op, maar zo werkt het natuurlijk niet. En haar argument dat de lening destijds zou zijn afgesloten door onbevoegde bestuurders en tegen onbillijke voorwaarden is evenmin steekhoudend. Ze heeft dat ziekenhuis nu eenmaal overgenomen en daar hoort alle geschiedenis bij, ook de lijken die na overname uit de kast komen vallen.

  3. Hulde aan Lodewijk Asscher .Hij heeft het aangedurfd deze luchtfietser te ontmantelen.Aysel is maar op 1 ding uit: geldelijk gewin.Die 5 miljoen nu uit van de tussenrekening onmiddellijk aan de gemeente overmaken en op de blaren zitten.Zwarte cijfers kleuren rood!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.