Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaartziekenhuis ontslaat vrijwilligers

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam beëindigt de samenwerking met al zijn circa 45 vrijwilligers. Dat meldt de Volkskrant. In plaats van deze onbezoldigde medewerkers gaat het hospitaal betaald personeel aannemen, maakte een woordvoerder zondag bekend.

De vrijwilligers werken bijvoorbeeld bij de ingangen, waar zij patiënten en bezoekers opvangen en wegwijs maken in het ziekenhuis. Volgens de zegsman in de Volkskrant is de dienstverlening nu niet altijd even professioneel. “Terwijl het toch de eerste plekken zijn waar mensen kennis maken met het ziekenhuis.”

Meromi

De private Meromi Holding uit Zaandam nam de zorginstelling in 2006 over. Het Slotervaart werd daarmee het eerste commerciële ziekenhuis van Nederland. Door de overname ontkwam het hospitaal ternauwernood aan een faillissement. De overcapaciteit in Amsterdam-West was een van de oorzaken van de financiële problemen. (De Volkskrant)

Links:

ABN AMRO was ‘onprofessioneel Slotervaart beu’

Erbudak noemt vakbond overbodige luxe

BV Slotervaart schrijft zwarte cijfers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.