Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Snelle komst ambulance met app

Redacteur Zorg+Welzijn
Ambulancezorg Noord-Nederland heeft een app voor de smartphone laten ontwikkelen waarmee razendsnel is te zien is waar een ziekenwagen nodig is. Ook kan via de app direct 112 worden gebeld, zo maakte de meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland bekend.
Snelle komst ambulance met app

Wie de app op zijn telefoon heeft geïnstalleerd, kan met één druk op de knop tot op enkele meters nauwkeurig zien waar hij is. Een ambulance kan in geval van nood dan direct naar de juiste locatie worden gestuurd. Met de app kan ook de dichtstbijzijnde huisartsenpost worden gevonden en gebeld.

Bootje

“De essentie is dat mensen snel zorg moeten kunnen krijgen. Maar we ervaren met enige regelmaat dat mensen niet precies weten waar ze zijn als er een ambulance nodig is”, aldus een woordvoerder van de meldkamer. Dat is vooral het geval in het toeristenseizoen. “Dan hebben ze in Friesland hun bootje ergens aangemeerd, maar ze hebben geen idee waar ze zich bevinden”. De app is gratis te downloaden in zowel de App-store van Apple als op de site met Android Apps, via de zoekterm ambulance. (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees ook:

Amsterdam stemt in met fusie ambulancediensten

SEH al digitaal ingeseind vóór aankomst ambulance

Laagdrempelige inzet ambulances zorgt voor ophef

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.