Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sneller Beter in ziekenhuizen maar deels geslaagd

Het programma Sneller Beter waarmee ziekenhuizen veiliger en efficiënter zouden moeten werken, is maar deels geslaagd. Dat is de conclusie van onderzoeksinstituut Nivel naar het programma, waaraan 24 ziekenhuizen deelnamen.

Minister Klink van Volksgezondheid heeft de evaluatie woensdag naar de Tweede Kamer gestuurd. In vier jaar zouden onder meer de aantallen medicatiefouten en wondinfecties afnemen en de productiveit van operatiekamers behoorlijk verbeteren. Ook de ligduur zou een stuk korter moeten worden. Maar volgens Nivel waren de doelstellingen te ambitieus.

Productiviteit operatiekamers

Bij de Sneller Beter projecten die zich richtten op medicatiefouten nam het aantal patiënten dat verkeerde medicijnen kreeg af van 49 naar 27 procent. Wondinfecties na operaties daalden van 4,7 naar 3,8 procent. Er werd een betere score verwacht. De operatiekamers slaagden er niet in om de productiviteit te verhogen. De tijd tussen het eerste bezoek aan een polikliniek tot het begin van de behandeling werd dertig dagen korter. De ligduur ging van 8,5 naar zeven dagen. (ANP)

Lees ook:

Klink: Geen overheidssteun voor slechte ziekenhuizen

Klink: ‘Veiligheid ziekenhuizen kan beter’

Ziekenhuizen scoren goed op zorg bij borstkanker

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.