Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sony lanceert ‘bril’ voor endoscopie

Mark van Dorresteijn
Sony heeft een apparaat ontwikkeld die artsen op kunnen zetten tijdens een endoscopische verrichting. Het apparaat moet ervoor zorgen dat artsen zich nog beter kunnen concentreren. Dat meldt Medgadget.
Sony lanceert ‘bril’ voor endoscopie

Bij de kijkonderzoeken moeten artsen vaak hun aandacht verdelen tussen de monitor met beelden en het chirurgische werkveld. Dankzij de head-mount hoeven artsen niet telkens te wisselen van positie. Door een gat in de onderkant van het apparaat, kunnen zij zowel de videobeelden als het werkveld in de gaten houden.

Head-mount voor endoscopie

Op het scherm kan de arts zowel 2d als 3d-beelden bekijken. De afgelopen jaren zijn verschillende 3d-endoscopen gelanceerd waardoor de arts beter beeld krijgt van de situatie. Het is ook mogelijk om een tweede head-mount aan te sluiten op het systeem. De beeldkwaliteit is high-definition (720p). Het apparaat moet circa 11.000 euro gaan kosten en is vooralsnog alleen in Japan goedgekeurd. Vanaf 1 augustus verschijnt de head-mount daar op de markt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.