Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Spaanse verpleegkundigen vullen vacatures

Redacteur Zorg+Welzijn
Vivium Zorggroep heeft vier Spaanse verpleegkundigen aangesteld, die de al maandenlang openstaande vacatures vervullen bij de zorgorganisatie. Als zij de Nederlandse taal goed beheersen, krijgen zij een tijdelijk contract voor één jaar aangeboden.
Spaanse verpleegkundigen vullen vacatures

De Spaanse verpleegkundigen zijn door een Nederlands bemiddelingsbureau gevestigd in Spanje – SpainInterim – geworven en geselecteerd. In Spanje is de werkloosheid onder zorgpersoneel groot. Vivium Zorggroep, ouderenzorg in de Gooi- en vechtstreek, heeft vier Spaanse verpleegkundigen een tijdelijk contract met verlenging in het vooruitzicht gesteld. ‘Wij hadden al maandenlang vacatures voor verpleegkundigen openstaan, waarop we nul reacties kregen’, zegt Vivium-woordvoerder Roel Sluitman.

Zuid-Spanje

Een van de redenen waarom Vivium kiest voor Spaanse verpleegkundigen is dat de organisatie een relatie heeft met Spanje: ‘Wij hebben een samenwerkingsverband met een zorghotel in Zuid-Spanje, waar onze cliënten regelmatig op vakantie gaan’, vertelt Sluitman. ‘Wij hebben dus ervaring met de professionaliteit van deze verpleegkundigen en de mensgerichte wijze waarop zij zorg verlenen.’

Vast contract

De verpleegkundigen krijgen in eerste instantie een contract aangeboden als Verzorgende IG voor zes maanden. Bij gebleken geschiktheid en als is gebleken dat de verpleegkundigen de taal voldoende beheersen, wordt hen een contract aangeboden als verpleegkundige voor de periode van één jaar. Na afloop van die periode volgt nog een verlenging van 1,5 jaar met daarna de mogelijkheid voor een vast contract. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: Vivium)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.