Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Specialist in deeltijd werkt net zo hard’

UTRECHT - Medisch specialisten die in deeltijd werken, leveren relatief gezien net zo veel productie als hun collega's met een volledige werkweek. Dat concludeert onderzoeksbureau NIVEL in een studie die dinsdag is gepresenteerd.

In de medische wereld is al lange tijd veel discussie over de vraag of het goed is voor de kwaliteit van de zorg als artsen hun patiënten vaak aan elkaar moeten overdragen. Volgens NIVEL zijn deeltijd-artsen net zo goed op de hoogte van de gezondheidssituatie van hun patiënten en besteden ze net zo veel tijd aan zorg aan die patiënten.

Artsen

De laatste jaren gaan steeds meer artsen, vooral vrouwen, in deeltijd werken. Volgens NIVEL blijkt uit onderzoek dat 70 procent van de huidige artsen graag in deeltijd wil werken. Het bureau stelt dat de overdracht geen probleem hoeft op te leveren, als de artsen onderling maar goede afspraken maken. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.