Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Specialisten AZM tegen afstoten topzorg

De medisch specialisten van het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) hebben het ziekenhuisbestuur gewaarschuwd voor het afstoten van topzorg. Dat meldt het Limburgs Dagblad. De specialisten vrezen voor verhoogde risico's voor ernstig zieke patiënten.
Specialisten AZM tegen afstoten topzorg

De vertegenwoordiging van de medisch specialisten, het Stafconventbestuur (SCB), heeft een brief gestuurd aan de top van het AZM. Hierin schrijft het SCB dat minimaal enkele tientallen ernstig zieke patiënten het risico lopen onvoldoende te worden behandeld als het AZM de topzorgfuncties klinische immunologie en sarcoïdose (longziekte) afstoot. Het gaat onder andere om mensen met een ontstoken hartspier. Het SCB verlangt dat de ziekenhuistop aangeeft hoe de tussen wal en schip vallende patiënten straks passende zorg krijgen. Pas dan zal het SCB definitief instemmen met schrappen van de twee topspecialismen. De weg daarvoor lijkt nu wel vrij omdat het SCB op hoofdlijnen een positief advies heeft afgegeven, aldus De Limburger.

Topzorg

De AZM-top wil de twee topzorgfuncties afstoten omdat ze, door kostbaar onderzoek en dure medicijnen, onrendabel zijn. Het AZM moet fors bezuinigen. Het voorstel leidde in het ziekenhuis de afgelopen tijd tot onrust onder artsen van verschillende disciplines. Zij vrezen voor de kwaliteit van zorg als de kennis en ondersteuning van de immunologen wegvalt. Diverse vakgroepen deden een beroep op de AZM-top om op het besluit terug te komen. Critici binnen het ziekenhuis betwijfelen of Utrecht en Nijmegen genoeg kennis hebben om álle Maastrichtse patiënten over te nemen. De raad van bestuur wil pas reageren als het besluit definitief is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ondernemingsraad AZM eist rectificatie

AZM overschrijdt uitgaven aan ICT met 65 miljoen

AZM bereidt ook steunaanvraag voor

AZM probeert gedwongen ontslagen te voorkomen

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.