Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten in opleiding voeren actie

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Jonge Orde heeft woensdag 22 augustus uitgeroepen tot actiedag. Op die dag willen de Aios massaal protesteren tegen de voorgestelde bezuinigingen.
Specialisten in opleiding voeren actie

Die houden in dat Aios per jaar 13.400 euro mee moeten gaan betalen aan hun opleiding. Daarnaast is het plan om de opleiding tot specialist te verkorten tot het Europese minimum.

Kwaliteit

Deze voorstellen staan in het eind mei verschenen rapport ‘interdepartementaal beleidsonderzoek umc’s’. Volgens de Jonge Orde wordt het minimum in de andere EU-landen veelal niet gehanteerd, omwille van de kwaliteit van de opleiding. Tijdens de Aios Actie Dag krijgen de Aios informatie over de voorstellen en de gevolgen en kunnen ze mee discussiëren over een betere en efficiëntere opleiding. (Zorgvisie-Carina van Aartsen Foto: ANP/ Koen Suyk

Website

Lees meer op dejongeorde.nl

Lees ook:

‘Bezuiniging umc’s slaat neer op algemene ziekenhuizen’Schippers kritisch over kortere opleiding basisarts

Onderzoek: patiënt veilig bij chirurg in opleiding

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.