Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spijkenisse MC biedt 70 procent medewerkers vast contract

Mark van Dorresteijn
Spijkenisse Medisch Centrum, het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis, heeft een groot deel van het personeel een vast contract kunnen aanbieden. Ongeveer 330 medewerkers, circa 70 procent van het personeel, krijgen weer een vaste baan.
Spijkenisse MC biedt 70 procent medewerkers vast contract

De stap hangt samen met het inrichten van het zorgprofiel. ‘De verdere uitwerking van het zorgprofiel bepaalt later dit jaar de verdere benodigde arbeidsplaatsen’, meldt het ziekenhuis.

Vaste contracten

De betreffende functies van de medewerkers die een vast contract aangeboden krijgen, passen volgens het ziekenhuis in de toekomst binnen het zorgprofiel en de huidige medewerkers kunnen hun functie goed en volledig vervullen. Aangezien het zorgprofiel nog niet volledig rond is, is op dit moment nog niet bekend hoe de precieze samenwerking met de drie partnerziekenhuizen, het Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, eruit gaat zien. Op basis van een definitieve invulling kan het medisch centrum bepalen welke medewerkers daarvoor verder nodig zijn.

Overplaatsen naar bijhorende ziekenhuizen

Samen met de partnerziekenhuizen gaat Spijkenisse MC de mogelijkheden bekijken om in een later stadium eventueel boventallige medewerkers over te plaatsen naar één van de drie ziekenhuizen.
De medewerkers die op dit moment geen vast contract aangeboden krijgen hebben nu nog een tijdelijk contract.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.