Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Antonius start zbc in Blaricum

Mark van Dorresteijn
Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein opent op 27 oktober een centrum voor hart- en vaatziekten in Blaricum. Op drie kilometer afstand van de hoofdvestiging van de Tergooiziekenhuizen.
St. Antonius start zbc in Blaricum

Dit nieuwe centrum, onder de naam St. Antonius Cardicare, is een samenwerkingsverband tussen het St. Antonius Ziekenhuis en de cardiologie holding van het ziekenhuis. Beide zijn aandeelhouder. Directe aanleiding voor het opzetten van de zbc is het verlies aan patiënten uit de dichtbevolkte Gooi en Vechtstreek. Directeur St. Antonius Cardicare Johan Dekker: “De laatste jaren is het patiëntenaanbod uit die regio naar ons ziekenhuis vrijwel stil komen te liggen. We willen het verwijspatroon weer op gang brengen en daar gaan zitten waar we meer zichtbaar zijn.”

‘Wij zoeken onze patiënten op’

De Tergooiziekenhuizen zijn op cardiologiegebied gaan samenwerken met het AMC in Amsterdam. Een andere reden waarom patiënten niet meer naar Nieuwegein komen, zijn de dagelijkse files. Hartpatiënten kunnen straks in het Blaricumse centrum binnen 48 uur terecht en krijgen binnen twee uur een diagnose en behandelplan. Mocht een ziekenhuisopname nodig zijn, dan ziet de patiënt dezelfde cardioloog in het ziekenhuis. Dekker: “Dit centrum is de eerste stap. Het verlies aan patiënten speelt ook in andere regio’s. Dat kun je accepteren, maar je kunt ook zeggen: we zoeken onze patiënten op en zorgen zo voor de verwijzingen. We kijken dus ook naar andere gebieden.”(Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Maxima MC en Maastricht UMC+ willen samenwerken

UMCU gaat samenwerken met Maartenskliniek

Nieuw particulier cardiologiecentrum in Zoetermeer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.