Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

St. Jans Gasthuis wil af van wachttijden

Het St. Jans Gasthuis in Weert moet uitgroeien tot een klantgericht ziekenhuis zonder wachttijden. Dat zegt zorgondernemer Loek Winter in een interview met Zorgvisie magazine. Hij zal een minderheidsbelang in het ziekenhuis verwerven van dertig tot veertig procent. Het businessplan is al aangenomen door de huidige directie, de toezichthouders en de Ondernemingsraad. Met twee banken is er een informeel akkoord.

Het ziekenhuis in Weert wordt na het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam het tweede ziekenhuis in ons land waar een private partij de directie gaat voeren. Winter hoopt op 1 januari 2009 het roer in Weert over te nemen. Hij kan bogen op een brede ervaring in de zorg. Winter is initiatiefnemer van de DC-groep waarin een aantal diagnostische centra zijn ondergebracht.

Incentive structuur

Hij wil de medische specialisten laten deelnemen in de zorg-bv die straks wordt gevormd, maar hij ziet niets in een kluwen van allerlei bv’s. “Je moet een incentive structuur optuigen en niet een administratieve kolos. Ik wil daarom liever een bonus-malussysteem per vakgroep invoeren. De specialisten worden dan beoordeeld op tien items, zoals omzet, kosten, winst, wachttijd en doorlooptijd”, aldus de zorgondernemer. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Ziekenhuis Weert gaat aandelen uitgeven

BovenIJ: Samenwerking Slotervaart uit de lucht gegrepen

ABN AMRO was ‘onprofessioneel Slotervaart bue’

2 REACTIES

  1. Als ondernemer ben ik natuurlijk geboeid door dit soort bewegingen. Toch durf ik de stelling aan dat de eigendomsverhoudingen uiteindelijk ondergeschikt zijn aan een goede visie op de markt en de inrichting van de patientenzorg.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.