Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St Radboud krijgt ruim zeventig klachten

NIJMEGEN - Letselschadeadvocaat Peter Dingemans uit Breda gaat voor 15 juli zeventig tot tachtig klachten indienen over hartoperaties bij volwassenen in het UMC St Radboud in Nijmegen. Dat heeft een woordvoerder van de belangenorganisatie Hartpatiënten Nederland dinsdag gezegd.

Volgens Dingemans, die de klachten van patiënten heeft verzameld, is er bij tien tot vijftien gevallen mogelijk sprake van verwijtbaar medisch handelen. Hij gaat die gevallen voorleggen aan cardiologen en hartchirurgen van andere ziekenhuizen. Mochten die ook van mening zijn dat er medische missers zijn begaan, dan volgt een aansprakelijkheidsprocedure, die echter jaren kan gaan duren. Ziekenhuiswoordvoerder Walther Verhoeven zei dinsdag dat het ziekenhuis de klachten ‘uiterst serieus’ zal behandelen.

Miscommunicatie

Het UMC moest dit voorjaar op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg hartoperaties bij volwassenen onmiddellijk staken. Uit een onderzoek bleek namelijk dat in 2004 in Nijmegen meer hartpatiënten overleden dan gemiddeld. Oorzaak zou onder meer ruzie en miscommunicatie zijn tussen de verschillende specialismen die te maken hebben met de hartchirurgie. Wanneer de afdeling weer open gaat, is volgens Verhoeven nog niet te zeggen. “We nemen de tijd om te zorgen dat alles weer uitstekend voor elkaar is.” (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.