Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staatssecretaris tevreden over wijkzuster

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten is tevreden over de uitkomsten van twee recentelijk afgeronde pilots over de taken van de wijkverpleegkundige. Ze wil delen uit de pilot integreren in het reguliere zorgaanbod. Dat schrijft ze dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Staatssecretaris tevreden over wijkzuster

In de brief gaat de staatssecretaris in op het project van ZonMW de ‘Zichtbare Schakel’ en een project van beroepsorganisatie V&VN en de patiëntenorganisatie NPCF. “Ik heb groot vertrouwen in de zorg die ontstaat in de wederkerigheid tussen cliënt en professional,” schrijft ze onder meer. “De wijkverpleegkundige terug in de wijk, met een coördinerende, signalerende rol waarbij de indicatie kan worden losgelaten biedt gunstige perspectieven. Naast de door mij gesubsidieerde projecten zijn er ook initiatieven van zorginstellingen die zelf aan de slag zijn gegaan om de wijkverpleegkundige een belangrijker rol in de zorg te geven. Dat gaat de goede kant op.” De staatssecretaris gaat alle mogelijkheden nu onderzoeken om de wijkverpleegkundige daadwerkelijk te borgen en te integreren in het zorgaanbod.

V&VN

Op website Nursing.nl zegt Marian Kaljouw, voorzitter V&VN zegt op de website van de beroepsvereniging blij te zijn met de toezeggingen van de staatssecretaris. “Voor de structurele borging van de wijkverpleging heeft de staatssecretaris ook de NZa gevraagd een uitvoeringstoets uit te voeren over de vaste structurele financiering van de wijkverpleegkundige. V&VN is blij dat de mogelijkheden worden onderzocht om de rol van de wijkverpleegkundige te borgen en te integreren in het reguliere zorgaanbod.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Keurmerk voor zorg van de wijkzuster

‘Wijkverpleegkundige levert betere zorg en kost minder’

‘Minister heeft geen geld over voor zorg in de buurt’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.