Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Staking bij Osira Amstelring

Vakbond Abvakabo FNV gaat aanstaande maandag staken bij Amsterdamse zorgorganisatie Osira Amstelring. Dat bevestigt vakbondbestuurder Lilian Marijnissen.
Staking bij Osira Amstelring

Marijnissen zegt dat de staking hoort in de campagne van Abvakabo FNV tegen de nieuwe cao voor de verpleging, verzorging en de thuiszorg (VVT). ‘Bij Osira spelen de problemen die volgens ons niet door de nieuwe cao VVT worden opgelost. Dat gaat over zaken zoals werkdruk en onderbezetting waar werkgevers niets tegen willen doen. Ons doel met de staking maandag is om – als we de cao niet van tafel krijgen – dan maar op lokaal niveau afspraken te maken met werkgevers om te hoge werkdruk en onderbezetting tegen te gaan.’

Eisen

De bond heeft een pakket van eisen bij Osira neergelegd met onder andere het recht op een vaste roostervrije dag, het terugdringen van flexibilisering en de snelle besteding van de zogenoemde intensiveringmiddelen. Abvakabo wil ook dat Osira Amstelring er bij brancheorganisatie ActiZ op aandringt om opnieuw aan de onderhandelingstafel te komen over de cao VVT.

Rob van Dam

Volgens Osira-bestuurder Rob van Dam heeft hij meerdere malen met de bond om de tafel gezeten om de problemen op te lossen, zonder resultaat. ‘Wij waren in de veronderstelling dat we dankzij onze voortdurende inzet ‘on speaking terms’ waren met de bond, maar afgelopen vrijdag ontvingen wij plotseling een “ultimatum met eisen”. Uiterlijk dinsdag 21 augustus om 14.00 uur moesten wij reageren en alle eisen inwilligen anders zouden acties volgen. Terwijl we bezig waren met het opstellen van de gevraagde reactie, kregen we een nieuwe mail, waarin de vakbond alvast een staking aankondigt voor vrijdag 24 augustus. De bond heeft niet de moeite genomen om onze inhoudelijke reactie af te wachten, die we natuurlijk toch hebben afgemaakt en binnen de gestelde tijd aan ze stuurde. Gisteren 22 augustus kregen we een nieuwe mail, waarin de actie werd verzet. Nu staat de staking gepland voor aanstaande maandag.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Rob van Dam erkent onderbezetting Osira Amstelring

Zorgmedewerkers bezetten verpleeghuis Osira

Cao-akkoord VVT zonder Abvakabo FNV

6 REACTIES

 1. Beste Renske; Vrees niet er blijven nog genoeg afbrandbare bestuurders over.Hans , de psycholoog,en , Kees, de crimineel, en Jan, de ??? melden zich al. Brandmelders herkennen deze bestuurders niet. Ze leunen liever op een goede financiele afbrandverzekering. Succes gewenst.

 2. Lees alle reacties
 3. En dit is dan de tekst van de aankondiging van de staking:
  Van: Ugural, Cihan [mailto:CUgural@abvakabo.nl] Verzonden: maandag 20 augustus 2012 19:00 Aan: Rob van Dam; Willem Bos Onderwerp: staking huishoudelijke dienst Osira
  Dag Rob en Willem,
  Vrijdag gaat de huishoudelijke dienst van verpleeghuis St Jacob staken. De eisen gaan voornamelijk over de flexibilisering (ingekorte diensten, ook in de weekenden werken, in andere locaties werken), en over de besteding van de extra middelen die Osira heeft gekregen voor extra personeel.
  We gaan van 11 tot 13 uur staan bij St Jacob. Jullie zijn welkom hiervoor.
  Ik hoor het.
  Gr.
  Cihan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.