Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stam: ‘Hoogervorst is een technocraat’

DEN HAAG - Minister Hoogervorst van Volksgezondheid besteedt veel te weinig aandacht aan volksvijand nummer één: hart- en vaatziekten. "Hij is een technocraat die geen dubbeltje over heeft voor de bestrijding er van", aldus directeur Hans Stam van de Hartstichting.

De minister heeft het in zijn onlangs gepresenteerde preventienota alleen maar over maatregelen als meer beweging, meer lopen, gezonder eten, stelt de directeur. Dat is niet genoeg volgens de directeur van de Hartstichting.

Integrale aanpak

Stam mist een integrale aanpak. Een gezonde leefwijze leidt niet automatisch tot een daling van de kans op ziekte, zeker niet als iemand erfelijk belast is, zei hij. Een kleine miljoen mensen per jaar hebben last van hart- en vaatziekten. “Hoe is het mogelijk dat de minister daar niets aan doet?”

United Hearts

Stam wil binnenkort een groot project beginnen onder de titel United Hearts om hart- en vaatziekten in de top drie van prioriteiten van de politiek te krijgen. (ANP)

Lees ook:

Affaire Hartstichting lijkt vergeven

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.