Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Steden bezorgd over korten op hulp

De grootste steden in Nederland, vertegenwoordigd in de G4 en de G32, zijn bezorgd over de voorgenomen bezuinigingen op de huishoudelijke hulp. Die staan haaks op de wens van het kabinet dat mensen langer thuis wonen. Ze hebben er dinsdag een brief over geschreven aan de Tweede Kamer.
Steden bezorgd over korten op hulp

Het kabinet wil 1,2 miljard euro bezuinigen waardoor mensen die nu huishoudelijke hulp krijgen, straks veel minder of helemaal geen hulp meer ontvangen. Dat strookt niet met de wens van de regering om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Juist de hulp die daarvoor nodig is, wordt vrijwel wegbezuinigd, aldus de steden.

Bestuurders

Ook maken de bestuurders zich zorgen over de kortingen op de persoonlijke verzorging en dagbesteding. Die voorzieningen vallen nu nog onder de AWBZ, maar gaan in de toekomst naar de gemeenten. In de brief waarschuwen de steden ervoor dat mensen driedubbel de dupe kunnen worden, als iemand die naar de dagbesteding gaat ook wordt gekort op huishoudelijke hulp en hulp bij het douchen en het aantrekken van steunkousen. (ANP / Beeld ANP Koen Suyk)

Lees meer

Vakbond wil huishoudelijke hulp rechten geven

Schippers: huishoudelijke hulp voortaan zelf betalen

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat nu….. juist de PvdA alle sociale voorzieningen afschaft is onbegrijpelijk, Hoe moeten gezinnen straks waar beide ouders wel moeten werken, om de eindjes aan elkaar te knopen ten aanzien van hypotheek en studie van de kinderen; en in de leeftijd zitten met opgroeiende pubers; vaak ook nog niet in de buurt van deze ouders (ver weg) wonen voor deze ouders kunnen gaan zorgen. Al willen deze mensen dit misschien wel je kunt toch niet beide je baan opzeggen in Amsterdam om in het oosten van het land voor je ouders te gaan zorgen. Hoe ver staat De politiek van haar burgers af. En juist on deze crisis. Zijn helemaal van het realistische pad af.
    Het dak repareer je als de zon schijnt, maar niet als het stortregent!!!!

  3. Over pluche gesproken: kameraad Rutte kan er ook wat van. Heeft weinig hoge pet op van de Nederlandse bevolking gezien zijn “inlossing” van verkiezingsbeloften. V.w.b. de verblijfplaats van dhr. Spekman: die zal waarschijnlijk nog steeds op zijn nivelleringsfeestje te vinden zijn….

  4. De Partij van de arbeid is geheel de weg kwijt, waar is de Heer Spekman gebleven die jarenlang samen voor de zorg sociale werkvoorziening, en de AWBZ is opgekomen. Duizenden ontslagen straks in de thuiszorg, cliënten straks geen dagbesteding meer; Wajong en WSW worden afgeschaft, en straks zitten alle ouderen ook nog eens zonder thuiszorg. HOE SNEL KUN JE VAN STANDPUNT veranderen, pluche en macht haalt (waarschijnlijk) het slechtste in mensen naarboven.Ik zie Samson ook geheel verkrampt rondlopen op het Binnenhof, ze weten zelf ook wel dat ze alle principes hebben verkwanseld aan de VVD. Dit wordt nu langzaam ook heel erg duidelijk (berekening) loonstrookjes ) de allerlaagste inkomens leveren 11 euro in, let op dit zijn werkende mensen.! Er komt straks nog heel veel meer slecht nieuws, met dank aan de PvdA uit de hoge hoed. de doorberekeningen sneller verhogen AOW, De WW in deze crisistijd, ouderen boven de 55 geen kans neer op een baan etc etc……. Maar ja alles voor het pluche.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.