Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer ict’ers zoeken werk in de zorg

Mario Gibbels
In 2009 heeft werving- en selectiebureau ICT Career naar eigen zeggen “volledige ict teams en specialisten voor de gezondheidszorg” geworven. In 2010 gaat dat proces door: “De zorg biedt it’ers stabiliteit”.

“Binnen een wankelende economie blijft de zorg stabiel, er zit immers overheidsgeld achter”, stelt directeur van ICT Career, Karst Dollekamp. “Veel ict’ers die vandaag buiten de zorg een mooie baan hebben, zijn morgen werkeloos. Daarnaast is de zorg in ontwikkeling, waardoor een ict’er zichzelf kan blijven ontwikkelen. De zorg biedt dus stabiliteit en perspectief.” En de vergoeding, is die eigenlijk een beetje goed? “De zorg betaalt helemaal niet slecht, komt bij dat de secundaire arbeidsvoorwaarden erg goed zijn.”

Geen potloden verkopen

Maar zijn ict’ers wel warm te krijgen voor werk in de zorgsector? Komt daar een speciaal type op af? “Het is niet moeilijk om IT’ers te vinden die in de zorg aan het werk willen, alhoewel het om een ander slag mensen gaat. Ze moeten affiniteit hebben met de zorg. Veel IT’ers vinden dat wanneer ze in de zorg werken ze ook nog iets bijdragen aan het algemeen belang. Dat is voor sommigen belangrijker dan te weten dat je baas veel potloden kan verkopen dankzij de ict.”

Ict-behoeftes slecht omschreven

ICT Career heeft een groot aantal zorginstellingen aangeschreven om mee in zee te gaan. Samen met die zorginstellingen wil het bedrijf de behoefte aan ict’ers in kaart brengen en werken aan oplossingen. Maar is daar animo voor? “Tot nu toe hebben we pas één reactie. Nadat iedereen de oliebollen achter de kiezen heeft, gaan we ze weer aanschrijven. Want een oplossing is nodig, het probleem is dat veel zorginstellingen hun behoeftes aan ict’ers slecht hebben omschreven. De beschrijvingen van de functies zijn te vaag. Wij helpen ze in te zien wat ze nu werkelijk zoeken, en proberen daarna zo iemand te vinden.” (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.