Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sterke groei AFAS Software binnen de zorgsector

AFAS Software heeft in 2011 haar positie in de zorg- en welzijnsmarkt enorm zien groeien. In de afgelopen drie jaar behaalde de Leusdense softwareleverancier in deze markt een aandeel van 40 procent. De laatste maanden kozen wederom vijf ziekenhuizen voor AFAS Software.
Sterke groei AFAS Software binnen de zorgsector

Zorginstellingen kozen volgens AFAS voorheen vaak alleen voor HRM/Payroll-software kozen, maar de softwareleverancier ziet in 2011 een sterke stijging van de vraag naar haar complete ERP-oplossing. “Na het succes van het automatiseren van de personeels- en salarisadministratie, zien steeds meer zorginstellingen dat het loont om ook bijvoorbeeld de financiële- en de projectadministratie te automatiseren. Eén volledig geïntegreerd en flexibel softwarepakket wordt ook in de zorg steeds vaker gezien als de meest geschikte oplossing, met name omdat de kosten beduidend lager zijn”, aldus Leo Koppelaar, Commercieel Directeur van AFAS Software. Naast dat er steeds vaker gekozen wordt voor de complete ERP-oplossing, speelt ook de verdere uitbreiding van de dienstverlening naar meerdere zorgbranches een belangrijke rol in de groei van AFAS Software in de zorgmarkt.

33 ziekenhuizen

De afgelopen maanden kozen onder meer het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Stichting Philadelphia Zorg, GGZ Delfland en Stichting Groenhuysen voor de software van AFAS. Inmiddels werken 33 ziekenhuizen met AFAS Software.

Geïntegreerd werken

“Het afgelopen jaar hebben we gezien dat er binnen de zorgsector heel duidelijk een keuze gemaakt is voor geïntegreerd werken. Wat daarnaast ook interessant is om te zien is dat instellingen binnen de Gehandicaptenzorg, GGZ en VVT flink aan het automatiseren slaan,” aldus Koppelaar. Ook de vooruitzichten voor volgend jaar zijn volgens hem zeer positief. “Voor 2012 verwachten wij een verdere groei van ons marktaandeel in de zorg- en welzijnsmarkt. Er lopen nu al veel contacten waarbij efficiency en kostenbesparing sleutelwoorden zijn. Ook ons partnerwerk in de zorg groeit hard en via die weg verwacht ik een extra versnelling van de groei.” (ICTzorg)

Lees ook:

Afas groeit verder binnen de zorgsector

AFAS ERP, De Heer en Ortec gaan samenwerken

‘Raet ondervindt weinig hinder van AFAS’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.