Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting mag niet beslissen over kasteel Philadelphia

Redactie Zorgvisie
De vriendenstichting voor twee vegetarische wooncentra voor ouderen van Philadelphia Zorg kan geen zeggenschap afdwingen in de besturen van die centra. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de vrienden in Arnhem hadden aangespannen tegen twee aan Philadelphia Zorg gerelateerde stichtingen die over de wooncentra gaan.

De vrienden maakten zich zorgen over de financiële toekomst van de wooncentra, omdat aan Philadelphia Zorg gerelateerde bestuurders, die ook over de vegetarische centra gaan, voor miljoenen aan vastgoedinvesteringen hebben gedaan die boven hun macht gaan.

Landgoed Bevertweert

Zo werd bijvoorbeeld kasteel en landgoed Beverweert aangekocht om vegetarische appartementen te realiseren. Maar de exploitatie was in het geheel niet haalbaar, zodat de stichting voor huisvesting van vegetariërs er uiteindelijk niets mee kan. De vrienden eisten bij de rechter in Arnhem de benoeming van een extra bestuurder die over de vastgoedinvesteringen van de wooncentra kan meebeslissen. De voorzieningenrechter in Arnhem oordeelde echter dat het belang van de vrienden niet groot genoeg is om zoiets in kort geding te kunnen afdwingen. (ANP)

Lees ook:

Vakbond werkt aan juridisch conflict met Philadelphia

Philadelphia riskeert miljoenenverlies

Philadelphia voert omstreden herstelplan door

‘Stel oud-bestuurders Philadelphia aansprakelijk’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.