Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Stop subsidie voor instelling met bestuurder boven Balkenendenorm’

Mark van Dorresteijn
De gemeente Groningen moet geen subsidie meer verlenen aan zorginstellingen die salarissen uitbetalen boven de Balkenendenorm van 180.000 euro per jaar. Dat stellen de fracties van de PvdA en de SP in Groningen tegenover OogTV.
‘Stop subsidie voor instelling met bestuurder boven Balkenendenorm’

Beide partijen willen daarover een initiatiefvoorstel indienen. De aanleiding voor het voorstel zijn de hoge salarissen en vertrekpremies bij het failliete Meavita. Instellingen waar de gemeente Groningen mogelijk mee in zee gaat, moeten van tevoren duidelijkheid geven over de salarissen, aldus de PvdA en de SP tegen de lokale zender. De partijen vinden dat alleen bij een hoog maatschappelijk belang van de Balkenendenorm afgeweken mag worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

19 procent zorgbestuurders boven balkenendenorm

Wettelijke salarisnorm zorgbestuurder op komst

Bestuurders stemmen voor salariscode NVZD

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Het hangt af welke Competenties de Vrouw/Man meeneemt. Als een Bestuurder met veel competenties voor je ZorgInstelling meeneemt , en een prima Netwerk heeft en veel voor de Zorg kan betekenen , mag zij/hij meer verdienen. Het gaat om het Resultaat wat zo iemand voor de Zorg kan behalen.De beoordeling wordt gedaan door de Clienten van de Zorg en dat moet doorslaggevend zijn !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.