Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Strenge aanpak wanbetalers verzekering

DEN HAAG - Wanbetalers die al langer dan een half jaar hun zorgpremie niet hebben betaald, kunnen niet meer naar een andere zorgverzekeraar overstappen totdat ze hun schuld hebben ingelost.

Dit staat in een plan dat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en minister Hoogervorst gisteren hebben gepresenteerd, aldus het Algemeen Dagblad. Als na zes maanden de achterstallige betalingen nog niet zijn ingelost, dan gaat de zaak over in handen van een landelijk incassobureau, die daarvoor zal worden opgericht.

‘Verzwaard regime’

Het landelijk incassobureau zal, aldus het AD, gebruik maken van een ‘verzwaard regime’: de schuldenaar wordt met een grotere regelmaat dan normaal gebeld over zijn lopende schulden en er zal eerder een deurwaarder worden ingeschakeld.

Eerst zelf proberen

Het plan stelt voor dat de verzekeraars eerst zelf een half jaar proberen de achterstallige betalingen binnen te halen door middel de gebruikelijke aanmaningen, incasso en een deurwaarder. Na die zes maanden zal het landelijk incassobureau ingeschakeld worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.