Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Strijd tussen twee cao’s vvt breekt los

Er bestaan niet één maar twee cao’s voor de sector verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt). De grote vraag is welke van deze twee akkoorden minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) algemeen verbindend zal verklaren.
Strijd tussen twee cao’s vvt breekt los
Premium

De grootste vakbond in de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Je hebt gelijk Boers door dit akkoord wordt er een eind aan de loondump gemaakt en tevens een eind aan de Alphaconstructies. Abvakabo wil dolgraag tot een goede CAO voor de Hele VVT komen , Maar bij Actiz kon niets alle ingebrachte punten van Abvakabo werden afgedaan als NO GO AREA .Nu 91 ,CNV En FBZ hadden nog minder in de melk te brokkelen zij gingen alleen voor de reiskosten vergoeding terwijl Abvakabo voor kwaliteit van zorg ,behoud van banen ,voor het terugdringen van de doorgeslagen flex en voor een stop op loondump in de thuiszorg strijden. ACTIZ wilde dat iedereen zonder pardon bij het kruisje zouden tekenen en Abvakabo heeft op aandringen van zijn leden dit niet gedaan terwijl NU91 ,CNV en FBZ wel als makke schapen bij het kruisje hebben getekend . ABVAKABO heeft een akkoord met BTN gesloten om te laten zien dat er wel degelijk een akkord te sluiten valt . Vele leden van ABVAKABO hebben dit akkoord goed gekeurd en willen daarmee ACTIZ dwingen om serieus te gaan onderhandelen en dat zij stoppen met alles maar te dicteren . Het gaat tenslotte om de hele VVT waar Abvakabo een goed akkoord voor wil sluiten <en dit akkord met BTN is de eerste stap naar een goede CAO voor iedereen in de VVT . Je moet eerst leren lopen voordat je kunt gaan rennen en sprinten.

  2. Lees alle reacties
  3. Broeder jos heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Het akkoord van Abvakabo FNV met BTN is voor de huishoudelijke verzorging. Hiermee wordt een einde gemaakt aan de loondump in de thuiszorg. Iets wat NU91 niet heeft weten te regelen. Want die kijken niet om naar de huishoudelijke verzorging. Dat is ook wel te begrijpen, omdat ze daar nauwelijks leden hebben. Het blijft me verbazen dat vakbonden als NU91 zoveel problemen hebben met een minimale beloning voor thuiszorgmedewerkers…

  4. Geheel met BrtoederJos eens
   De ABVOKABO komt alleen op voor de huishoudelijke hulpen waar inderdaad helaas veel banen zullen moeten verdwijnen
   Maar ….. dat is geen enkele reden om de verzorgenden en verpleegkundigen waar zeker van de laatsten een groot te kort is ( er dienen in de thuiszorg de komende jaren 6000 op de 8000 banen aan verpleegkundigen bij te komen)
   BTN en ABVAKABO verraden op deze wijze de verzorgenden en verpleegkundigen dat is een kwalijke zaak.
   Een bezorgde zorgprofessional

  5. Kleine correctie: er is een door alle betrokken partijen onderschreven CAO en er is een onderhandelaarsakkoord tussen Abvakabo en BTN. Ik mag toch aannemen dat de leden van de ABvakabo zich hierover mogen uitspreken. Ben benieuwd hoe die bond intern de nullijn gaat verkopen aan de verzorgenden en verpleegkundigen…

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.