Strijd tussen twee cao’s vvt breekt los

Er bestaan niet één maar twee cao’s voor de sector verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt). De grote vraag is welke van deze twee akkoorden minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) algemeen verbindend zal verklaren.
Strijd tussen twee cao’s vvt breekt los

De grootste vakbond in de zorg, Abvakabo FNV, en de kleinste werkgeversorganisatie, BTN, presenteerden gisteren hun cao voor de vvt. De timing is veelzeggend. Het is namelijk de avond voor de dag waarop leden van de grootste werkgeversorganisatie ActiZ stemmen voor het bekrachtigen van de cao die ActiZ met bonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ heeft gesloten. Hiermee gaat de strijd over loonsverhoging, flexibel werk en bezuinigingen in de thuiszorg een nieuwe fase in.

Kostenverhoging zorgorganisaties

Woordvoerder Bernadette Naber van ActiZ noemt de gang die BTN bewandelt ‘opmerkelijk’. ‘Eerst lopen ze weg van onze onderhandelingstafel omdat ze geen kostenverhoging

5
14

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.