Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie tegen agressie in zorgsector

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld waarmee organisaties met een publieke taak agressie tegen hun medewerkers kunnen tegengaan. Het geld wordt verdeeld onder 45 organisaties die nieuwe initiatieven daarvoor hebben ontwikkeld. In de zorg gaat het om 330.000 euro.
Subsidie tegen agressie in zorgsector

Sinds 2008 is, samen met de 1,3 miljoen, in totaal ruim vier miljoen euro in plannen van de publieke sector gestoken die ertoe moeten leiden dat werknemers beter zijn beschermd tegen agressie en geweld. Het gaat om organisaties in de zorg, maar ook woningbouw, openbaar vervoer, politie, sociale dienst, onderwijs en gemeenten.

Zorgorganisaties

In de zorg hebben onder andere het BovenIJ ziekenhuis, de Reinier van Arkel Groep, de Meandergroep en Ziekenhuis Bernhoven subsidie ontvangen.

Agressie tegen werknemers

De plannen richten zich op het voorkomen en verminderen van agressie tegen werknemers. Het gaat om trainingen voor werknemers, projecten om de schade te verhalen op de daders, voorlichtingsmateriaal en initiatieven die ertoe moeten leiden dat echt aangifte wordt gedaan.

Vermindering

Het programma Veilige Publieke Taak van Binnenlandse Zaken heeft als doelstelling dat de agressie tegen agenten, ziekenhuispersoneel, conducteurs en andere medewerkers tussen 2007 en 2011 met 15 procent vermindert. Volgens een woordvoerder van het departement was de daling tussen 2007 en 2009 minder groot dan gehoopt. Dat kan ook komen door meer aandacht en een verbeterde registratie. De volgende meting wordt in het najaar verwacht.

Lees meer:

Een lijst met alle organisaties en alle subsidies

‘Extreem veel agressie tegen ziekenhuispersoneel’

Meldpunt agressie in de zorg geopend

‘Werkgever zorg kan geen aangifte doen van agressie’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.