Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor alfahulp in vaste dienst

Staatssecretaris Bussemaker wil thuiszorgorganisaties tijdelijk subsidiëren om zelfstandige alfahulpen weer in vaste dienst te nemen. Dat heeft Bussemaker dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten in een brief waarin zij een balans opmaakt van de Wmo.

Bussemaker wil cliënten van thuiszorgorganisaties zelf laten kiezen of zij een alfahulp of vaste kracht willen. Ze gaat ervan uit dat de meeste mensen voor het laatste kiezen. De wetswijziging die dit mogelijk maakt wordt pas op 1 oktober 2009 van kracht, maar Bussemaker wil dat gemeenten al per 1 januari bij het afsluiten van nieuwe contracten daar rekening mee houden.

Alfahulpen in dienst

Dit jaar heeft Bussemaker een potje van 40 miljoen euro om huishoudelijke hulpen die hun baan dreigen kwijt te raken voor de zorg te behouden. Behalve voor de subsidie voor het in dienst nemen van alfahulpen, kunnen instellingen daarop ook een beroep doen voor een tegemoetkoming voor het in dienst houden van professionele krachten. (ANP)

Lees ook:

Bussemaker past Wmo aan

Wethouders worstelen met de Wmo

Wmo-cliënten zelfstandiger dankzij Wmo

Bos roomt Wmo-winst gemeenten af

Cliënten en gemeenten: ‘Wmo anders aanpakken’

Cliënt mag alfahulp weigeren

Thuiszorg stapt massaal over op alfahulp

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.